Man die in trein masturbeerde voor meisjes, vrouw krijgt taakstraf


Een 26-jarige man is veroordeeld tot 60 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand voor twee keer masturberen in een trein op station Hoorn. Tijdens de proeftijd van drie jaar moet de man zich melden bij de reclassering en behandeld worden door de GGZ GGZ.

De man werd in juni gearresteerd na meerdere meldingen van onfatsoenlijke blootstelling. Volgens de rechtbank in Haarlem bekende de verdachte twee van de zeven incidenten die ter terechtzitting voor de politierechter zijn besproken. Hij werd vrijgesproken van vijf andere soortgelijke incidenten waarin hij werd beschuldigd.

De man vertelde de rechtbank dat hij er altijd bewust voor koos om het te masturberen in een stilstaande trein. Hierdoor kon hij snel de trein verlaten als een vrouw negatief op hem reageerde.

Op 4 juni zat de man in een treincoupé voor twee meisjes, van wie de jongste 11 jaar was. Ook op 16 mei masturbeerde de man in het bijzijn van een jonge vrouw. Dit gebeurde ook in een stilstaande trein op station Hoorn.

Lees ook:  Capaciteitsproblemen dwongen politie Amsterdam vorig jaar 1.400 zaken te laten vallen

De rechter noemde het een serieuze en verontrustende reeks feiten, waardoor vrouwen en meisjes zich bang en overweldigd voelden. Een van de slachtoffers durfde na het incident een tijd niet met de trein te reizen.

Bij het bepalen van de straf hield de politierechter er rekening mee dat de man eerder was veroordeeld voor masturberen in het openbaar. Hij is hiervoor in 2018 behandeld.

Plaats een reactie