Man beschuldigd van bijten in been van politieagent terwijl hij zich verzette bij arrestatie


Een 35-jarige man is zondagavond beschuldigd van het bijten in het been van een politieagent bij een aanhoudingspoging. Het incident begon omstreeks 22.45 uur in een café aan de Grote Marktstraat in Den Haag.

De verdachte veroorzaakte tegen het einde van nieuwjaarsdag problemen in het café en bewakers belden de politie toen hij weigerde te vertrekken. Politieagenten kwamen ter plaatse en namen de man mee naar buiten.

Hij weigerde herhaaldelijk om zich te legitimeren toen hem werd gevraagd, beweerde de politie. Hij begon toen “zich te misdragen tegenover de agenten en bewakers”, zeiden de autoriteiten in een verklaring. Vervolgens probeerden ze de man aan te houden.

“De verdachte verzette zich tijdens de arrestatie gewelddadig, waardoor de twee agenten geweld moesten gebruiken om hem in de politieauto te zetten”, aldus de politie. Dat was toen hij een van de politieagenten hard genoeg beet om “een flinke blauwe plek op zijn onderbeen” achter te laten.

Lees ook:  Immigratie vormt een bedreiging voor de oplossing van het kabinet voor woningnood, zegt de minister van huisvesting

De verdachte zat maandagmiddag nog vast.

Plaats een reactie