Man, 57, omgekomen bij treinongeluk; Het treinverkeer in het gebied is nog steeds vastgelopen


De bestuurder van de veegwagen die woensdag omkwam bij een aanrijding met een trein in het Limburgse Tienray is een 57-jarige man uit de buurgemeente Venray, meldt de politie donderdag. Het treinverkeer op het traject was een dag na het incident nog steeds niet herstart.

De trein en de straatveger zijn woensdagmiddag omstreeks 14.40 uur met elkaar in botsing gekomen bij de overweg Spoorstraat nabij het Limburgse dorp. De chauffeur van de straatveger raakte zwaargewond en overleed kort daarna.

Door de botsing ontspoorde het voorste deel van de trein. Drie passagiers en de machinist van de trein raakten gewond en één passagier moest volgens bijgewerkte informatie naar het ziekenhuis worden gebracht. De drie anderen hadden lichte verwondingen die ter plaatse door ambulancepersoneel konden worden behandeld.

De Arriva-trein stond donderdagmiddag nog ter plaatse en was niet weggesleept. Het treinverkeer tussen Venlo en Venray ligt sinds het ongeval stil. De schade aan het spoor was namelijk aanzienlijk en moet hersteld worden, aldus ProRail.

Lees ook:  De Arubaanse honkbalspeler Xander Bogaerts tekent naar verluidt een contract van $ 280 miljoen

De storing zou tot donderdag 18.00 uur duren, maar de reparatiewerkzaamheden duurden langer dan verwacht. Hierdoor werd verwacht dat het treinverkeer op het traject donderdagavond niet zou worden hervat, zoals oorspronkelijk de bedoeling was.

Langs het traject reed een vervangende busdienst.

Plaats een reactie