Maandag weer een professionele nieuwjaarsvuurwerkshow in Amsterdam


Mensen die nog op zoek zijn naar entertainment voor na de jaarwisseling, krijgen maandagavond de kans om nog een evenement bij te wonen in de A’dam Toren in Amsterdam. De vuurwerk- en droneshow werd op oudejaarsavond uitgesteld vanwege harde wind.

De show begint om 20:23 uur en zal afwisselend een hoogwaardige vuurwerkproductie worden gelanceerd vanaf de 100 meter hoge toren met 22 verdiepingen, en ontwerpen die bestaan ​​uit 600 verschillende drones. Het optreden duurt ongeveer tien minuten en wordt gesynchroniseerd met muziek die beschikbaar is op de website van de organisator, Feelgood Vuurwerk.

De organisatie verkocht in december vuurwerkpakketten om geld in te zamelen voor Stichting Sheltersuit. De non-profitorganisatie produceert een jas die kan worden omgevormd tot een slaaprug voor mensen zonder huis of die anderszins ontheemd zijn. Het wind- en waterdichte product kost 300 euro, maar wordt gratis weggegeven aan daklozen en vluchtelingen, aldus Sheltersuit.

Niet alleen de nieuwjaarsshow had last van het winderige weer op zaterdagavond. Bij een evenement op het Museumplein in Amsterdam was nog wel een licht- en muziekshow, maar het officiële vuurwerk ging niet door, ook al staken veel hobbyisten in de buurt het toch af.

Lees ook:  Waakhond scherpt regels voor voortijdige beëindiging energiecontracten aan

Ook de Nationale Vuurwerkshowcase in Rotterdam ging niet door. Shows georganiseerd op de Hofvijver in Den Haag, en in Hilversum, Apeldoorn en Zoetermeer werden ook geschrapt.

De traditionele nieuwjaarsvuren op Scheveningen en Duindorp, die voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus zijn toegestaan, werden een dag eerder aangestoken in plaats van een nieuw incident te riskeren door smeulende sintels die over gebouwen in de omgeving waaiden.Plaats een reactie