Longontsteking dwingt Nederlandse koning om reis naar VS te annuleren; Queen bezoekt Californië, Texas

Image source - Pexels.com


Koning Willem-Alexander doet volgende week niet mee aan een werkbezoek aan Californië en Texas op medisch advies, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst RVD donderdag bekend. Koningin Máxima en deelnemende ministers gaan alsnog naar de Verenigde Staten.

De koning is herstellende van een longontsteking en vliegreizen zouden dat herstel kunnen belemmeren, aldus de RVD. Zijn werk in Nederland kan doorgaan, zij het op beperktere schaal. Zo bezocht hij woensdag asielzoekers in het aanmeldcentrum in Ter Apel.

Tijdens dat bezoek moest Willem-Alexander herhaaldelijk pauzeren vanwege een hoest. Een verpleegster die daar bij Artsen Zonder Grenzen werkte, bood hem een ​​hoestonderdrukker aan en hij antwoordde dat hij herstellende was van een longontsteking in zijn eerste week na een zomervakantie.

Het werkbezoek aan de Verenigde Staten vindt plaats van 6 tot en met 9 september. De Nederlandse delegatie brengt een bezoek aan San Francisco en Silicon Valley in Californië en Austin en Houston in Texas. Californië en Texas zijn de vijfde en negende economieën ter wereld en aantrekkelijke economische partners voor Nederland.

De Nederlandse delegatie zal naast koningin Máxima bestaan ​​uit de ministers Leisje Schreinemacher van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Henk Kuijpers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ook de Arubaanse ministers Geoffrey Wever van Economische Zaken, Communicatie en Duurzame Ontwikkeling en Danguillaume Oduber van Volksgezondheid en Toerisme gaan mee. Net als staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?