Kroonprinses Amalia viert 19e verjaardag thuis bij familie


Amalia, de kroonprinses van Nederland, viert vandaag haar 19e verjaardag. De viering wordt een besloten aangelegenheid, die thuis bij haar familie gebeurt, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst RVD.

Hoewel de RVD dat niet expliciet zegt, kan het kleine feest thuis te maken hebben met bedreigingen aan het adres van Amalia.

In oktober maakten koning Willem-Alexander en koningin Maxima bekend dat Amalia het huis niet kan verlaten vanwege bedreigingen. De situatie heeft een enorme impact gehad op hun oudste dochter, zegt Maxima. Vooral omdat Amalia niet in een studentenhuis in Amsterdam kon wonen zoals ze had gepland. De kroonprinses begon in september met de studie Politicologie, Psychologie, Rechten en Economie aan de Universiteit van Amsterdam.

“Ze kan het huis niet uit”, zei Máxima tegen de pers tijdens het staatsbezoek van het koninklijk paar aan Zweden in oktober. “Dat heeft enorme gevolgen voor haar leven. Dat betekent natuurlijk dat ze niet in Amsterdam woont en dat ze eigenlijk ook niet naar buiten kan.”

Lees ook:  Aantal vuurwerkslachtoffers weer op pre-Covid-niveau

Amalia zat een maand later nog steeds thuis vast en maakte haar eerste publieke optreden na de bedreigingen op 4 november.

Plaats een reactie