Kraan stort in op gebouw in aanbouw in Utrecht; 2 pijn


Bij een ongeval met een kraan op de Maliebaan in Utrecht zijn maandag twee mensen gewond geraakt. De giek van de kraan stortte in en crashte door een gebouw in aanbouw. De twee slachtoffers raakten bekneld en moesten door de brandweer worden bevrijd.

“Ze zijn bevrijd en worden door de medewerkers van de ambulancedienst onderzocht en naar het ziekenhuis gebracht. We zijn nu aan het kijken hoe de kraan geborgen kan worden”, aldus de lokale veiligheidsdienst Veiligheidsregio Utrecht op Twitter. De toestand van de slachtoffers is niet bekend.

Het incident gebeurde even voor 12.45 uur. Op foto’s die naar RTV Utrecht zijn gestuurd is te zien hoe de giek van de torenkraan in het midden doorbuigt en door het dak van het gebouw onder de kraan instort. Volgens de omroep bezweek de giek onder het gewicht van een bewegende betonplaat.

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Brandweerlieden, politie, paramedici en een traumateam in een helikopter werden allemaal ter plaatse gestuurd.Lees ook:  Politie jaagt op 3 blackface-verdachten in Zwarte Piet-rellen

Plaats een reactie