Koploper Feyenoord lijkt klaar voor Ajax na zege op Groningen


Koploper Feyenoord versloeg FC Groningen zonder problemen. Igor Paixao en aanvoerder Orkun Kokcü bezorgden de Rotterdammers in het uitduel een 0-2 voorsprong, die invaller Santiago Gimenez toevoegde om de score af te ronden (0-3). De slecht presterende Groningse ploeg kon alleen iets creëren in de laatste fase van de wedstrijd tegen de ploeg van Arne Slot, die nu hun voorsprong aan de top van de competitie heeft vergroot.

Feyenoord begon met dezelfde elf spelers die donderdag wonnen van PEC Zwolle in de KNVB-beker (3-1). Dat betekende de eerste Eredivisie-start voor Mats Wieffer. De oud-middenvelder van Excelsior maakte tegen Zwolle indruk met een doelpunt en een assist.

Groningen ging met minder vertrouwen de wedstrijd in. De bekerwedstrijd tegen amateurclub SV Spakenburg werd thuis met 3-2 verloren. Fans wachtten de spelers op bij de ingang van het stadion om hun ongenoegen te tonen.

Feyenoord kreeg in de eerste helft veruit de meeste kansen, de eerste al na een paar minuten van Alireza Jahanbaksch. De tweede kans was succesvol. Wieffer vond na 19 minuten met een voorzet de ongemarkeerde Braziliaan Paixao, die de bal binnenkopte en zo zijn eerste competitiedoelpunt voor de Rotterdammers scoorde.

Lees ook:  Medewerkers van De Bijenkorf Utrecht in staking; Winkels mogen niet open zijn

Wieffer creëerde even later nog een grote kans na een goede pass, maar Sebastian Szymanski scoorde niet. Kokcu deed het na ruim een ​​half uur wel en schoot vanaf zo’n 18 meter in de verre hoek. Het strekt de Groningse doelman Michael Verrips tot eer dat Groningen tijdens de rust nog in de wedstrijd zat.

Feyenoord nam in de tweede helft de voet van het gas, mogelijk met één oog op de Klassieker van komend weekeinde tegen Ajax. Groningen kreeg een paar kansen via Ricardo Pepi, maar de Amerikaan faalde bij zijn pogingen.

Feyenoord begint de massale wedstrijd tegen Ajax met een voorsprong van vijf punten op de Amsterdammers. AZ is de naaste concurrent van Feyenoord; ze staan ​​vier punten achter.

De laatste overwinning van FC Groningen was op 23 oktober in de Eredivisie. De ploeg van Dennis van der Ree heeft evenveel punten (12) als FC Emmen en FC Volendam. De onderkant van de tafel SC Cambuur staat drie punten onder hen.

Lees ook:  Nederlandse studies koppelen verschillen in darmflora aan depressieve symptomen

Plaats een reactie