Koninklijke onderscheiding voor Max Verstappen: benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Image source - Pexels.com


Max Verstappen is donderdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De eerste Formule 1-wereldkampioen met het Nederlandse staatsburgerschap, Verstappen kreeg de koninklijke onderscheiding uit handen van Conny Helder, de minister van Langdurige Zorg en Sport.

“Dit is een heel trots moment voor mij en komt heel onverwacht, zo vroeg in mijn carrière”, zei Verstappen. “Ik wil mijn familie en naasten bedanken, maar ook Red Bull dat als een tweede familie voor mij is. We hebben dit samen bereikt.”

Volgens minister Helder is Verstappen “een grote inspiratiebron voor velen”, zei ze tijdens de ceremonie. “Kampioen worden is veel meer dan alleen talent. Vele jaren hard werken en lange uren, niet opgeven en doorzetten. En uiteindelijk ben je de eerste Nederlander die naar de Formule 1-wereldtitel rijdt. Wat een fantastische prestatie. Hiermee heb je Nederland ook wereldwijd op de kaart gezet.”

De Nederlandse autosportfederatie, KNAF, heeft Verstappen de Nederlandse racelicentie met nummer 1 gegeven ter ere van zijn benoeming tot Officier. “Om te zeggen dat deze prijs welverdiend is, is zacht uitgedrukt”, zei KNAF-interimvoorzitter Jan de Wit. “Wat een prestatie, wat een indrukwekkende carrière, wat een ambassadeur ben je voor ons land en onze sport. Daarom vonden we het gepast om een ​​klein gebaar te maken.”

Verstappen veroverde vorig jaar de wereldtitel in de Formule 1 na een zenuwslopend gevecht met Lewis Hamilton dat tot de laatste ronde van de laatste race duurde. De 24-jarige Nederlander passeerde zijn Britse rivaal in de laatste ronde van de GP van Abu Dhabi, nam de leiding en veroverde de titel in zijn voordeel. Dit jaar staat Verstappen ongeëvenaard bovenaan het WK-klassement en gaat hij op weg naar zijn tweede wereldtitel op rij.

Aanstaande zondag vindt in Zandvoort de Grand Prix van Nederland plaats. Vorig jaar won Verstappen die race voor eigen publiek. Het GP-weekend in Zandvoort begint vrijdag met twee trainingen, gevolgd door de kwalificatie op zaterdag.

Verstappen maakte in 2015 zijn Formule 1-debuut. Een jaar later won hij zijn eerste race in Barcelona. Hij was net overgestapt van Toro Rosso, nu AlphaTauri geheten, naar Red Bull, de organisatie waar hij nog steeds voor rijdt nadat hij afgelopen maart een vijfjarige deal had getekend ter waarde van 40-50 miljoen euro per jaar.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?