Koala’s sluiten binnenkort aan bij Ouwehands Dierenpark; Eerste in Nederland


Ouwehands Dierenpark telt binnenkort als eerste dierentuin in Nederland koala’s onder haar bewoners. Het dierenpark start in januari met de bouw van een koalaverblijf en hoopt na de zomer van 2023 zijn nieuwe bewoners te verwelkomen.

Volgens Ouwenhands Dierenpark passen koala’s mooi in het streven van de dierentuin om vooral diersoorten in te dammen die deel uitmaken van het EEP – het Europese fokprogramma voor het behoud van bedreigde diersoorten. De dierentuin is ook enthousiast om bezoekers te informeren over deze unieke soort.

De natuurlijke habitat van koala’s ligt in Oost-Australië. Koala’s staan ​​op de Rode Lijst van de IUCN als ‘kwetsbaar’. Australië verklaarde de soort “bedreigd” nadat hun aantal snel was afgenomen als gevolg van bosbranden en overstromingen. Er zijn koala’s in dierenparken en dierentuinen over de hele wereld om te zorgen voor een genetisch gezonde populatie en het behoud van de soort door middel van reproductieve programma’s.

Ouwehands “Australia Experience” zal 1.800 vierkante meter beslaan, inclusief een binnentuin van circa 170 vierkante meter. Omdat koala’s solitaire dieren zijn, heeft elk dier zijn eigen binnen-, nacht- en buitenverblijf, dat zoveel mogelijk zijn natuurlijke habitat nabootst.

Lees ook:  Normalisatie van de bevolkingstheorie "Grote Vervanging" is verontrustend: Nederlands antiterreurbureau

Plaats een reactie