KLM aangeklaagd voor het niet terugbetalen van passagiers nadat reisbureau failliet ging


De Consumentenbond daagt KLM voor de rechter om te eisen dat de Nederlandse luchtvaartmaatschappij passagiers terugbetaalt voor geannuleerde KLM-vluchten die geboekt zijn via het failliete reisbureau D-Reizen. Volgens de Consumentenbond is KLM aansprakelijk voor de ongeveer 800 euro per persoon aan schade.

KLM stelt dat zij niet aansprakelijk is voor de restituties, aangezien zij reeds maanden voor haar faillissement restitutie heeft betaald aan D-Reizen. Maar het reisbureau heeft die terugbetalingen nooit aan de reizigers overgemaakt voordat het failliet ging.

Volgens de Consumentenbond hebben passagiers volgens de Europese regels nog steeds recht op restitutie van de luchtvaartmaatschappij.

“Deze rechtszaak komt niet uit de lucht vallen”, zegt Consumentenbond-directeur Sandra Molenaar. “We hebben begin dit jaar met KLM gesproken zonder resultaat. Vervolgens hebben we minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) gevraagd in te grijpen. Hij bevestigde dat de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk blijft voor het terugkrijgen van geld van consumenten en beloofde dit onder de aandacht van KLM te brengen.”

Lees ook:  Illegaal bordeel gevonden in sociale woning; Huurder vecht uitzettingsbevel aan

Molenaar zei dat ook de Europese Commissie, meerdere rechters en de transportinspectie hebben geoordeeld dat de consumenten nog steeds recht hebben op restitutie. “Maar toch komt KLM niet over de brug. Blijkbaar vindt KLM dat ze boven de wet staat en hoeft ze zich er geen zorgen meer over te maken. Dat is schokkend. En daarom stappen we nu namens een consument naar de rechter. Als de rechtbank in ons voordeel oordeelt, kunnen ook andere slachtoffers winnen.”

Plaats een reactie