Kia verslaat Volkswagen als populairste automerk van Nederland


Nieuwe auto’s van het Zuid-Koreaanse merk Kia waren vorig jaar de populairste keuze bij consumenten in Nederland. Het was voor het eerst in 17 jaar dat Volkswagen niet het nummer één merk van het land was. Uit de jaarlijkse analyse van de Nederlandse markt voor personenauto’s bleek dat Kia in totaal 30.036 voertuigregistraties vertegenwoordigde, goed voor een marktaandeel van 9,6 procent. Vorig jaar werden in Nederland naar schatting 312.129 nieuwe personenauto’s na aanschaf geregistreerd, een daling van 3,2 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Volkswagen kwam op de tweede plaats, met 25.993 voertuigen voor 8,3 procent van de markt. Het Duitse merk leverde ongeveer 600 voertuigen meer af dan Toyota, dat met 8,1 procent marktaandeel op de voet volgde. Peugeot kwam op de vierde plaats. De 21.242 nieuwe Peugeot-modellen die in 2022 werden gekocht, vertegenwoordigden 6,8 procent van de Nederlandse markt en versloeg BMW, dat 5,5 procent van de markt in handen had met 17.138 gekochte exemplaren.

Lees ook:  60% van de gemeenten komt in 2026 in financiële problemen

Hoewel het merk vierde werd, was de Peugeot 208 het meest populaire nieuwe automodel, dat vorig jaar 9.640 keer werd geregistreerd. De Kia Picanto (7.391) en Kia Niro (7.277) werden respectievelijk tweede en derde. Dat werd gevolgd door de Volvo XC40 (6.821) en de Opel Corsa (6.669).

Uit het rapport bleek ook dat dat aandeel van de volledig elektrische modellen in 2022 is opgelopen tot bijna een vierde van alle nieuwe autoaankopen in het land, aldus BOVAG, RAI en RDC. “Het aandeel elektrische auto’s op het totaal aantal inschrijvingen was met 23,5 procent iets hoger dan een jaar eerder”, schrijven de organisaties in een verklaring. Ongeveer 19,8 procent van alle nieuwe auto’s die in 2021 werden verkocht, waren volledig elektrische modellen.

Ondanks de daling van de leveringen vorig jaar, zullen er in 2023 naar verwachting in totaal 340.000 nieuwe auto’s in Nederland worden geregistreerd, zowel BOVAG als RAI. In het rapport werd opgemerkt dat de auto-industrie twee jaar op rij “vorig jaar met leveringsproblemen werd geconfronteerd als gevolg van wereldwijde tekorten aan computerchips en andere componenten”.

Lees ook:  Grapje over uitverkoop seksspeeltjes bij Kruidvat Leiden lacht sommigen uit, irriteert anderen

De auto-industrieorganisaties denken dat fabrikanten hun achterstand in 2022 zullen inhalen met het uitvoeren van bestellingen, wat zal leiden tot een hoger aantal geregistreerde voertuigen op de Nederlandse wegen. Er is echter nog steeds onzekerheid als gevolg van “wereldwijde en binnenlandse economische en geopolitieke ontwikkelingen, niet in de laatste plaats gedreven door de oorlog in Oekraïne.”

Elektrische auto’s moeten een populaire keuze blijven, waarbij de Nederlandse overheid consumenten 67 miljoen euro subsidie ​​biedt. Het kabinet stelt 2.950 euro beschikbaar voor nieuw aangeschafte elektrische auto’s met een maximumprijs van 45.000 euro. Vorig jaar liep de subsidie ​​halverwege het jaar op. Mensen die hun bedrijfswagen voor onbeperkt privégebruik gebruiken, moeten nog steeds een belasting betalen voor het voorrecht, maar het bedrag is geplafonneerd voor gebruikers van elektrische wagens.

Plaats een reactie