Jeugdhulpverlener doodgestoken bij jeugdzorg Yorneo in Emmen


Bij een steekincident is zaterdagnacht een medewerker van jeugdzorg Yorneo in Emmen om het leven gekomen. Twee mensen werden gearresteerd.

De politie heeft zaterdagavond aangifte gedaan van de dodelijke steekpartij in de Stationsstraat, waar de voorziening is gevestigd. Het slachtoffer overleed ter plekke. Burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen deelde later op Twitter dat het slachtoffer mantelzorger was bij Yorneo. De jeugdzorginstelling waar jongeren van 12 tot 18 jaar wonen, omschrijft zichzelf op haar website als ‘gezinshulp bij huisvesting’.

Volgens het Dagblad van het Noorden vestigde een jong meisje dat in de inrichting was geweest de aandacht op de steekpartij. Daarbij ging ze na het incident naar een nabijgelegen café en sloeg daar alarm.

Lees ook:  Verdachte van schietpartij in winkelcentrum wisselde waarschijnlijk van auto; Voertuigbeschrijving vrijgegeven

Een van de verdachten is kort na het steekincident aangehouden, de ander enkele uren later. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van de steekpartij.Plaats een reactie