Jaarlijkse ‘Night of the Night’ brengt avondwandelingen, sterrenkijken


Honderden bedrijven en gemeenten doen zaterdagavond de lichten van gebouwen uit en door het hele land worden evenementen georganiseerd. Tijdens de zogenaamde Nacht van de Nacht vragen de provinciale milieufederaties aandacht voor lichtvervuiling en energiebesparing.

Het doel van “Night of the Night” is om Nederland, een van de meest verlichte landen ter wereld, donkerder en duurzamer te maken. “Al die onnodige verlichting zorgt voor lichtoverlast en energieverspilling. Ook het ritme van mens en dier wordt verstoord. Mens en dier hebben het natuurlijke ritme van de nacht nodig om te rusten, voor hun gezondheid en voor een sterk immuunsysteem”, aldus de initiatiefnemers.

Door het hele land kunnen mensen deelnemen aan activiteiten zoals wandelen of sterren kijken. Zo is er een avondwandeling in de Soesterduinen, kunnen deelnemers in Haarlem tijdens een wandeling meer te weten komen over het koloniale verleden van de stad en kan men motten zoeken in een open ruimte in het Carstenbos bij IJhorst in Overijssel.

Lees ook:  Britse toerist doodgestoken in Amsterdam gezien wandelend met verdachte

Het is de 18e keer dat de “Nacht van de Nacht” wordt gehouden.

Plaats een reactie