Italiaanse politie arresteert voortvluchtige Nederlandse drugscriminaliteit in villa aan Gardameer


De politie van de provincie Brescia, Italië arresteerde een Nederlandse voortvluchtige die zich had verstopt in een luxe villa. De man werd aangehouden in zijn huis in Desenzano, een vakantieplaats aan de zuidwestelijke oever van het Gardameer waar minder dan 30.000 mensen wonen.

De verdachte werd niet geïdentificeerd, maar de autoriteiten zeiden in een verklaring dat hij door internationale autoriteiten werd gezocht voor de productie en distributie van verdovende middelen. De Nederlandse politie vaardigde in december een Europees aanhoudingsbevel tegen de man uit en zei dat hij ook een vermoedelijke witwasser is. Zijn arrestatie werd maandag in Italië aangekondigd.

De politie die de villa in de gaten hield, zag de man de villa verlaten met een vrouw. Hij werd staande gehouden en om legitimatie gevraagd. Toen de verdachte valse documenten overlegde, werd hij aangehouden. Politieagenten namen een mugshot van de verdachte en namen zijn vingerafdrukken, die vervolgens werden gedeeld met de politie in Nederland, die hem positief identificeerde als hun voortvluchtige.

Lees ook:  Man (77) aangehouden voor hoofdschieten Belgische man tijdens overval Alblasserdam

De arrestatie volgde op een onderzoek door rechercheurs in burger die deel uitmaakten van een mobiele afdeling binnen de politie van Brescia. Ze werden bijgestaan ​​door de nationale en internationale politie, waaronder het European Network Fugitive Active Search Team van Europol, ofwel Enfast.

Nieuwsuitzendingen in Italië meldden dat de man was opgesloten in een Brescia-gevangenis.

Plaats een reactie