Investeerder wil geld terug van Formule 1-coureur De Vries, rechtszaak gepland


Vastgoedmiljonair Jeroen Schothorst start binnenkort een rechtszaak over contractbreuk die hij beweert in een eerdere deal met Formule 1-coureur Nyck de Vries. Eerder had de investeringsmaatschappij van Schothorst, Investrand, een kort geding aangespannen, meldt het Financieel Dagblad (FD) deze week. Schothorst ontkende beweringen in het artikel van de vertegenwoordigers van De Vries dat Schothorst handelde uit boosaardigheid omdat hij de baan om De Vries te leiden niet kreeg nu hij voor Alpha Tauri rijdt.

De Vries zal samen met Max Verstappen een van de twee Nederlanders zijn die komend Formule 1-seizoen rijden. De Vries leende in 2018 250.000 euro van Schothorst, blijkt uit door het FD verkregen processtukken. In ruil daarvoor eiste de vastgoedmiljonair 3 procent rente op jaarbasis en 50 procent van het vaste en variabele inkomen dat De Vries verdient met zijn werk in de Formule 1. De Vries was verplicht Schothorst op gezette tijden te informeren over deze verdiensten. De lening zou worden opgezegd als De Vries niet voor het einde van het seizoen 2022 Formule 1-coureur zou worden.

Lees ook:  Geweld om de familie-eer te verdedigen neemt toe in Nederland

Het is specifiek deze datum waar de twee partijen op gespannen voet staan. De Vries reed zijn eerste Formule 1 Grand Prix in Italië toen hij Alex Albon verving die in september een voedselvergiftiging opliep. Daarvoor reed hij oefenrondes voor Williams, Mercedes en Aston Martin.

Vanwege de deelname van de Nederlandse coureur aan de Grand Prix van Italië en zijn werk als test- en reservecoureur meent Schothorst dat hij ook dit jaar recht heeft op de helft van de verdiensten van de Alpha Tauri-coureur.

In het kort geding wilde Investrand inzage in de contracten en verdiensten van De Vries. Op 3 februari valt de uitspraak. Het hoofdgeding, meldt het bedrijf, betreft “een geschil over de overeenkomst die partijen in april 2018 met elkaar zijn aangegaan”.

“Allereerst wil ik zeggen dat ik het fantastisch vind voor Nyck dat hij succesvol is geworden als Formule 1-coureur”, zei Schothorst, die de beweringen dat hij De Vries’ manager wilde worden van de hand wees. “We hebben geïnvesteerd in de carrière van De Vries op een cruciaal moment dat niemand anders dat wilde. We zijn het nu oneens over de interpretatie van de afspraak die we destijds met elkaar hebben gemaakt. Deze dingen gebeuren, en daarom ontkomen we er helaas niet aan om de zaak voor de rechter.”

Lees ook:  Rij-instructeur vervolgd voor aanranding van leerlingen, onder wie een minderjarige

Plaats een reactie