Inbrekers stelen op kerstavond voorraden van het Rode Kruis


Inbrekers gingen ervandoor met meerdere pallets vol hulpgoederen, die op kerstavond waren gestolen uit een loods van het Rode Kruis in het Gelderse Loenen, zo maakte de humanitaire organisatie donderdag bekend. De voorraden, waaronder luiers, toiletartikelen en kinderspeelgoed, waren bedoeld voor in Nederland wonende vluchtelingen.

De inbrekers stalen ook apparatuur, draagbare defibrillatoren, tientallen EHBO-koffers en twee Rode Kruis-busjes. De bestelwagens werden later beschadigd teruggevonden. Een daarvan kan nog worden gebruikt, maar het was nog onduidelijk of de andere in gebruik kon worden genomen, aldus een woordvoerder van het Rode Kruis.

“Het is enorm jammer dat we deze spullen zijn kwijtgeraakt door diefstal. We hopen dat we de buit terugkrijgen of dat deze wordt teruggegeven’, zegt Heleen van den Berg, hoofd landelijke hulpverlening van het Nederlandse Rode Kruis.

“We zijn geschokt en teleurgesteld dat het Rode Kruis-magazijn een doelwit was voor dieven. Misschien beseffen de inbrekers het niet, maar met deze daad steel je niet alleen van het Rode Kruis maar ook van de vluchtelingen. Veel van de hulpgoederen waren voor hen bestemd. We hebben het over mensen die veel hebben meegemaakt en meestal alles kwijt zijn”, aldus Van den Berg.

Lees ook:  Nederlandse voetballer verdacht van poging tot moord vraagt ​​Russisch staatsburgerschap aan

De humanitaire organisatie dient een aanklacht in. Of er in de toekomst strengere veiligheidsmaatregelen komen bij het magazijn, kan de woordvoerder niet bevestigen. “We wachten eerst de resultaten van het politieonderzoek af.”

Plaats een reactie