In Amsterdam worden vandaag ruim 200.000 tulpen gratis weggegeven


Ter ere van Nationale Tulpendag kunnen Amsterdammers en bezoekers zaterdag een speciale tuin bezoeken op het Museumplein. Bezoekers mogen gratis een bosje tulpen plukken.

Het thema van Nationale Tulpendag dit jaar is ‘Typisch Hollands’. Meer dan 200.000 tulpen van verschillende variëteiten en kleuren zullen beschikbaar zijn voor het evenement. Deze editie is de 11e keer dat het evenement wordt georganiseerd. In voorgaande jaren werd het ook gehouden voor het Koninklijk Paleis op de Dam.

Nederlands schaatskampioen Irene Schouten is dit jaar eregast en opent om 13.00 uur de tuin. De olympische medaillewinnares is ook de dochter van een tulpenkweker en krijgt de nieuwe Dutch Pearl-tulp. De bloem is vernoemd naar het schilderij Meisje met de parel van Johannes Vermeer.

Mensen die bij het evenement betrokken zijn, zullen zich verkleden in kostuums die dat werk weerspiegelen, evenals Vermeer’s Melkmeisje. Het Rijksmuseum, dat vlakbij het tulpenevenement is gevestigd, opent op 10 februari een speciale tentoonstelling over de carrière van de schilder.

Lees ook:  ING: vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers neemt toe

Nationale Tulpendag wordt normaal gesproken elke derde zaterdag in januari gehouden.

Plaats een reactie