Illegaal bordeel gevonden in Amersfoortse woning


De burgemeester van Amersfoort heeft woensdag opdracht gegeven tot sluiting van een woning nadat op de locatie een illegaal bordeel was aangetroffen. Bij een inval in het pand eerder deze week trof de politie twee aanwezige sekswerkers aan, maar de eigenaar van de woning was nergens te bekennen.

De woning is gelegen aan de Ringweg Randenbroek in stadsdeel Randenbroek. “Een gebouw waar illegale prostitutie of seksuele uitbuiting plaatsvindt, is herkenbaar voor veel bezoekers die maar kort in de woning verblijven. Ook op dit adres waren dergelijke signalen”, zo staat in een verklaring van de gemeente Amersfoort. Agenten kregen een anonieme tip over de locatie, wat leidde tot het onderzoek.

Toen de politie met een extra taakstrafteam ter plaatse kwam, ontdekten ze dat de woning zelden door een bewoner wordt bewoond en voornamelijk dienst doet als voorziening voor sekswerk. Bij de inval zijn er geen aanhoudingen verricht, aldus de politie.

De twee sekswerkers die in het illegale bordeel zaten, werden overgebracht naar een non-profitorganisatie genaamd De Tussenvoorziening. “De organisatie biedt vertrouwelijke steun en hulp aan (ex-)sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel”, aldus de gemeente.

Lees ook:  White Christmas: massale cocaïne-arrestaties in Antwerpen, vaak gekoppeld aan Nederland

Burgemeester Lucas Bolsius beval het pand voor onbepaalde tijd te sluiten op dezelfde dag dat de politie-inval plaatsvond, zei de stad vrijdag.

Plaats een reactie