IJzige wegen veroorzaakten meerdere ongevallen; Code geel voor het grootste deel van NL


Gladheid op de wegen zorgde op meerdere plaatsen voor ongevallen, vooral in het zuidwesten van het land. In Westkapelle is een bus van Connexxion ingereden op een huis op Walcheren. Niemand raakte gewond.

Op de N57 ter hoogte van Oostersschedekering ontstond een aanrijding met zeker zeven auto’s. Eén auto raakte van de weg en sloeg over de kop, waarna zeven andere voertuigen met elkaar in botsing kwamen. Volgens PZC hebben hulpdiensten één persoon naar het ziekenhuis gebracht. De ANWB meldt dat de weg over de Oosterschedekering in beide richtingen is afgesloten en het verkeer kan omrijden via de Zeelandbrug (N256).

Ook waren er ’s nachts meerdere ongelukken door gladheid en ijzel, vooral in het westen. In Den Haag reed een automobilist op de Moerweg tegen een boom. En in Aarlanderveen en Leimuiden gingen auto’s te water. Alle bestuurders kwamen met de schrik vrij. In Oestgeest botste een voertuig tegen de vangrail.

Lees ook:  ING: vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers neemt toe

Weeronline waarschuwde dat de wegen donderdagochtend in het noorden en langs de westkust “verraderlijk glad” kunnen zijn door aanvriezende regen en sneeuw. Aan het einde van de middag en donderdagavond is er weer kans op gladheid in het noordwesten en het binnenland.

Het KNMI heeft in bijna heel Nederland, met uitzondering van Limburg en de Waddeneilanden, voor donderdagochtend en opnieuw voor de avond code geel afgegeven voor gladheid op de wegen.

Weeronline rapporteerde bijna overal vriestemperaturen, met -3 graden in Amsterdam, -2 in Leeuwarden en -9 in het zuidoosten. Lichte buien zorgen voor gladheid in het noorden en langs de westkust. In de noordelijke kuststreken en de westkust is er kans op enkele winterse buien. In de rest van het land blijft het droog. De zon zal fel schijnen.

Rijkswaterstaat strooit donderdag zout in Noord-Holland, Friesland en Groningen, zegt een woordvoerder. Gritters werkte ook ’s nachts in de kustprovincies.

Donderdagmiddag is er in de kuststreken kans op een lokale winterbui. Vanaf zonsondergang neemt de kans op gladheid weer toe vanuit het noordwesten door de aanvriezende buien. Dat geldt in eerste instantie vooral voor het noorden van het land en in Noord- en Zuid-Holland. Maar mogelijk trekken enkele buien verder het land in, aldus Weeronline. In het zuidoosten, het oosten van Noord-Brabant en Limburg is er door buien weinig kans op gladheid.

Lees ook:  Lichte stijging van mensen die hun ziektekostenverzekering niet betalen; Eerste keer in 7 jaar

Plaats een reactie