IJzige wegen activeren code geel waarschuwing; Wees extra voorzichtig op bruggen, viaducten


IJswegen zorgen dinsdagochtend voor gevaarlijke rijomstandigheden in Nederland. Het KNMI heeft waarschuwingscode geel afgekondigd en roept weggebruikers op extra voorzichtig te rijden, vooral op bruggen en viaducten.

De code geel geldt voor het hele land, met uitzondering van de Waddeneilanden. Het KNMI waarschuwde dat bevroren delen van de wegen moeilijk te zien kunnen zijn. “Rijd langzaam en houd een veilige volgafstand”, aldus het meteorologisch instituut. Halverwege de ochtend zou het ijs op de wegen moeten verdwijnen. De weerswaarschuwing geldt tot 10.00 uur

Ook Rijkswaterstaat en de reizigersvereniging ANWB waarschuwden dinsdagochtend weggebruikers extra voorzichtig te zijn.

Om 07.10 uur meldde Rijkswaterstaat nog geen noemenswaardige incidenten, maar de ochtendspits begon eerder dan normaal. “Zoals wel vaker, dat is te merken rondom Rotterdam. De grootste vertraging is ook voor de Van Brienenoordbrug (A16) richting het noorden. Daar sta je 30 minuten in de file’, aldus Rijkswaterstaat.

De ANWB meldde om 07.22 uur 44 files op 241 kilometer Nederlandse wegen

Lees ook:  Oranje eindigde als beste van hun groep met een comfortabele overwinning op Qatar

Dinsdag begon overwegend bewolkt, met winterse buien in de noordelijke helft van het land. Op sommige plaatsen kan natte sneeuw of hagel vallen. Vanmiddag is het overwegend droog en op veel plaatsen komt de zon door de wolken heen. De maxima stijgen naar ongeveer 4 graden bij een matige westenwind.

Plaats een reactie