Honkbalspeler Bogaerts gaat akkoord met een miljoenencontract


Honkballer Xander Bogaerts heeft een miljoenencontract getekend met de San Diego Padres, een club uit de Major League Baseball. De op Aruba geboren slagman en korte stop tekent een 11-jarig contract ter waarde van 280 miljoen dollar (266 miljoen euro), meldt de website van de MLB. De club heeft zijn komst nog niet bevestigd.

De 30-jarige Bogaerts komt over van Boston Red Sox, voor wie hij sinds 2013 uitkomt. Hij won met hen twee keer de World Series en is viervoudig all-star in de MLB. De slagman was afgelopen seizoen goed voor 15 homeruns.

In tegenstelling tot het vertrek van Bogaerts, zal Kenley Jansen zich aansluiten bij de Red Sox. De 35-jarige werper verdient naar verluidt in twee jaar tijd 32 miljoen dollar (30,5 miljoen euro). De op Curaçao geboren Jansen speelde afgelopen seizoen voor de Atlanta Braves.

San Diego Padres probeerde de afgelopen week ook Aaron Judge te contracteren. Judge sloeg vorig seizoen 62 homeruns en verbeterde daarmee het record in de American League. Hij ging uiteindelijk akkoord met een contractverlenging bij de New York Yankees. Judge gaat de komende negen jaar 360 miljoen dollar (341 miljoen euro) verdienen.

Lees ook:  Verdachte beschuldigd van ontsnapping uit huis, ex-vriendin neergestoken om voorlopig in de gevangenis te blijven

Plaats een reactie