Honderden wonen de begrafenis bij van het hele gezin dat is omgekomen bij een auto-ongeluk met Kerstmis


Naar schatting 600 mensen waren donderdagmiddag aanwezig bij de uitvaart van Rinold (35), Michelle (36) en Rinaigela (7) in Spijkenisse. Het gezin is in de vroege uurtjes van tweede kerstdag omgekomen bij een verkeersongeval op de Groene Kruisweg in Rotterdam. Enkele honderden anderen keken vanuit huis naar een livestream, meldt Rijnmond.

Mensen lieten een bloemenzee achter voor Crematorium Spijkeniss aan de Oprelseweg, waar de begrafenis plaatsvond. Het was zo druk dat niet iedereen in de zaal kon passen. Velen keken mee op schermen in de koffiekamers, sommigen moesten nog buiten staan.

Familieleden droegen rood, de kleur van de liefde. De pastoor noemde het “bizar om afscheid te moeten nemen van een heel gezin”. Hij zei dat het “onvoorstelbaar, onbegrijpelijk” was.

Ook de directeur van Rinaigela’s school sprak. “Er ontbreekt een stoel in groep 4”, zei hij. “Altijd een kind te kort. We zullen je stralende lach missen.”

De begrafenis eindigde met het nummer Three Little Birds van Bob Marley, waarmee hij de aanwezigen verzekerde dat “elk klein ding goed komt”, gevolgd door vrolijke hiphopmuziek. Een fanfarekorps begeleidde de drie doodskisten naar een baar aan het einde van de uitvaartdienst. Rinold, Michelle en Rinaigela werden begraven op begraafplaats De Ommering.

Lees ook:  De supervisor van de Amsterdamse kinderopvang liet kinderen horrorfilms zien en bespotte ze omdat ze bang waren

Het jonge gezin kwam om het leven bij een frontale aanrijding met een man uit Den Haag. Hij was gearresteerd. Volgens de politie reed de man onder invloed van alcohol, reed hij te hard en reed hij door rood.

Plaats een reactie