Hologram van verkrachtingsverdachte leidt tot 300 tips; 40 mannen benaderd voor DNA


Een hologram gemaakt van een man die in 2010 twee meisjes verkrachtte in de regio Schiedam en Vlaardingen leverde 300 tips op, en die tips hielpen de politie om de zoektocht naar de dader te beperken tot 40 mannen. De politie benadert hen voor DNA-monsters.

De dader viel in 2010 drie meisjes aan, een van 13 en twee van 15 jaar oud. Twee van hen verkrachtte hij onder bedreiging met een mes. Het derde meisje wist te ontkomen.

In december presenteerde de politie een hologram gemaakt van de dader op basis van samengestelde tekeningen uit 2010. Het levensgrote hologram werd geplaatst in winkelcentra in Schiedam en Vlaardingen en vertoond in opsporingsprogramma’s Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht.

De politie kreeg ruim 300 tips over de mogelijke identiteit van de verdachte. De afgelopen maanden heeft de politie alle tips onderzocht en heeft de zoektocht nu teruggebracht tot 40 mannen. De Rotterdamse politie is maandag begonnen met het benaderen van de mannen voor een DNA-onderzoek. De test is vrijwillig. “De DNA-experts van het Nederlands Forensisch Instituut gaan het DNA één op één vergelijken met het DNA dat de dader in 2010 heeft achtergelaten”, aldus de politie.

Lees ook:  Negen soldaten en een voormalige soldaat in hechtenis wegens drugsbezit, distributiekosten

Rene Bergwerff, de leider van het cold case-team, kan zich voorstellen dat de mannen door elkaar geschud zullen worden door de naderende politie, gezien de ernst van de zaak. Hij drong er bij hen op aan zich vrijwillig aan te melden voor de DNA-test.

“Deelnemen aan het DNA-onderzoek is voor een goed doel: het vinden van de man die verantwoordelijk is voor het ernstige zedenmisdrijf. De personen kunnen natuurlijk niet allemaal de daders zijn. Het DNA is een heel praktisch selectiehulpmiddel.”

Plaats een reactie