Hoekstra voegt context toe aan controversiële stikstofcommentaren

Image source - Pexels.com


Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra lichtte zijn eerdere opmerkingen vrijdag toe in een AD-artikel over het stikstofemissiebeleid van het kabinet. De opmerkingen waren controversieel omdat ze afweken van de consensus van het kabinet.

Hoekstra had in het AD-interview aangegeven dat hij de stikstofdoelen van de overheid niet heilig vond. In een Twitter-thread zei hij echter volledig de noodzaak in te zien om de stikstofuitstoot “zo snel mogelijk” te halveren.

Hoekstra zei ook dat veel eerder aan boeren had moeten worden gevraagd wat ze nodig hebben om de uitstoot te halveren. “Nationale politiek praat veel te veel over mensen, in plaats van met mensen”, twitterde hij.

Hij voegde eraan toe dat het alleen mogelijk was om de stikstofdoelen samen te bereiken en riep op tot meer focus op mensen die de dingen goed probeerden te doen, in plaats van op de ‘schreeuwers’.

Hoekstra benadrukte eerder dat hij als partijleider van het CDA in gesprek was met het AD. Dit komt omdat van leden van het kabinet wordt verwacht dat ze met één stem spreken. Minister van Natuur en Stikstof Christianne van der Wal noemde zijn opmerkingen “ongelukkig”, omdat Johan Remkes nog steeds probeert te bemiddelen in gesprekken tussen boeren en de overheid.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?