Hilversum en Amsterdam annuleren vuurwerkshow vanwege slechte weersomstandigheden


Hilversum heeft twee voor zaterdag geplande vuurwerkshows om 19.30 uur en middernacht afgezegd vanwege de verwachte stormachtige wind. Ook de rest van het oudejaarsprogramma ging niet door omdat weerdiensten rond de jaarwisseling sterke windvlagen verwachten. In veel steden wordt zaterdag, soms op het laatste moment, besloten of er wel of geen vuurwerkshow zal plaatsvinden.

Dat heeft de gemeenteraad zaterdagochtend besloten in overleg met de organisatoren. Burgemeester Gerhard van der Top was teleurgesteld, maar zei dat er geen andere keuze was. “Het was natuurlijk geweldig dat we na twee lange jaren van de pandemie weer het traditionele centrale vuurwerk op het marktplein konden houden om samen met de Hilversumers oud en nieuw te vieren.” Hij vond het risico echter te groot in de slechte weersomstandigheden.

“Het is teleurstellend voor alle betrokkenen, niet in de laatste plaats voor de inwoners van Hilversum zelf. Maar veiligheid staat voorop”, legt de burgemeester uit. Als gevolg hiervan is het centrum van Hilversum aangemerkt als vuurwerkvrij gebied.

Lees ook:  Ervaren Nederlandse wingsuitpiloot komt om bij ongeval met basejumpen in Zwitserland

Eerder legden Zoetermeer en Apeldoorn de geplande vuurwerkshows op oudejaarsavond stil. Ook in Den Haag ging het evenement op de Hofvijver vanwege het weer niet door. In Den Haag werden de traditionele vreugdevuren (Scheveningen en Duindorp) vrijdag al uit voorzorg aangestoken.

Daarnaast ging de zaterdagavond geplande vuurwerk- en droneshow op de A’DAM Toren in Amsterdam-Noord vanwege het slechte weer niet door, aldus de organisatoren zaterdag. Dit is besloten na overleg met de gemeente en anderen. De organisatie onderzoekt of het evenement naar een ander moment kan worden verplaatst.

Plaats een reactie