Herstelwerkzaamheden beginnen bij stormschade voetbalstadion in Den Haag; Dakgedeelte opgelicht

Image source - Pexels.com


Maandag beginnen de reparaties aan het dak van het stadion van voetbalclub ADO Den Haag. Een deel van het dak van het Bingoal Stadion werd weggeblazen tijdens Storm Eunice in februari, toen het gebouw nog het Cars Jeans Stadion heette.

Daarna duurde het langer dan gebruikelijk voordat de benodigde materialen geleverd werden. De reparatie duurt ongeveer twee maanden.

Hierdoor kunnen de S- en T-vakken in de Aad Mansveld Tribune voorlopig niet gebruikt worden. Seizoenkaarthouders met een plaats in een van die gebieden krijgen een andere plek toegewezen om de wedstrijden van de Eerste Divisie van het team te bekijken.

Woensdag werd bekend dat ADO-fans de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax eind augustus mogen bijwonen. De uitsluiting van het thuispubliek was te wijten aan de rellen die plaatsvonden nadat ADO Den Haag afgelopen mei de wedstrijd tegen Excelsior verloor die hen in de Eredivisie zou hebben geplaatst.

De wedstrijd in de tweede etappe eindigde met 4-4 (of 5-5 in totaal), waarna Excelsior de wedstrijd met 8-7 won na strafschoppen. Na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd gooiden ADO-hooligans vuurwerk in de box waar Rotterdamse supporters zich verzamelden. Buiten kwamen honderden ADO-aanhangers slaags met de politie.

Het staat nog niet vast of er thuispubliek aanwezig mag zijn bij de wedstrijd van 9 september tegen Jong AZ.



Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?