Grote politie-inzet gepland bij voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax


Volgens de Rotterdamse politie zullen zij zondagmiddag een grote, “zichtbare en onzichtbare” aanwezigheid hebben rond stadion De Kuip. Daar begint om 14.30 uur de spannende voetbalwedstrijd tussen aartsrivalen Feyenoord en Ajax. Hoe de politie van plan is de wedstrijd door te laten gaan, wil een woordvoerder niet zeggen.

De politie zei echter dat er “verschillende scenario’s zijn bedacht” om ervoor te zorgen dat de bus met het Ajax-elftal veilig het stadionterrein kan bereiken.

Zowel de club als de autoriteiten willen een herhaling van de onrust bij de afgelopen editie in Rotterdam voorkomen. Op 19 december 2021 werden rond de wedstrijd 78 mensen aangehouden, onder meer voor bezit van zwaar illegaal vuurwerk, beledigend gedrag en openlijk geweld. Toen de Ajax-bus bij het stadion aankwam, werd deze door honderden relschoppers belegerd met rookbommen en vuurwerk. Daarnaast was er ook een groep van ruim 100 mensen die met vuurwerk en flessen naar de politie gooide.

Lees ook:  In Amsterdam worden vandaag ruim 200.000 tulpen gratis weggegeven

De wedstrijd, die vanwege de pandemie in een lege Kuip plaatsvond, stond onder hoogspanning door de aanwezigheid van ex-Feyenoorder Steven Berghuis, die in de zomer van 2021 naar de Amsterdamse club verkaste.

Het is voor het eerst sinds 27 januari 2019 dat de Klassieker weer in een volle Kuip wordt gespeeld. Jarenlang waren de supporters van het uitteam niet welkom bij wedstrijden tussen de twee rivalen, omdat er in het verleden rellen en veiligheidsrisico’s waren bij deze ontmoeting.

Plaats een reactie