Grote natuurbrand verwoest hectare natuurgebied Overijssel

Image source - Pexels.com


In het Wierdense Veld bij Hoge Hexel in Overijssel heeft vrijdagnacht een brand gewoed in een veenmoeras. De brandweer rukte uit met meerdere voertuigen en gaf rond 03.20 uur het sein brand onder controle, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Ongeveer een hectare van het natuurgebied werd in de as gelegd, aldus Tubantia. Door de droogte breidde het vuur zich snel uit tot een grote brand en verspreidde het zich rond 01.30 uur ter hoogte van de Schaddenbeltsweg.

De brandweer werd ondersteund door een gespecialiseerd team dat grote natuurbranden helpt bestrijden, samen met een drone en drie natuurbrandbestrijdingsvoertuigen. Twee weken geleden vatte een stuk veen in dezelfde regio vlam en is ook met hulp van het specialistische team geblust. Brandweerkorpsen in heel Nederland hebben meerdere bosbranden bestreden terwijl het warme weer en de droogte in het hele land aanhouden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?