Grote brand bij Nederlands kokosbedrijf; Snelweg N605 afgesloten


Bij een bedrijf in het Noord-Brabantse Boekel woedt een grote brand. Er komt veel rook vrij en de brand zorgt volgens de brandweer voor verkeershinder op de N605. Hierdoor is de snelweg afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid, meldt de Veiligheidsregio Noord-Brabant.

De brand is uitgebroken bij Dutch Plantin, een producent van kokosnoot als grondstof, in industriegebied de Vlonder. De brandweer is met divers materieel ter plaatse. In verband met de rook wordt bewoners geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Hiervoor is ook een NL-alert uitgestuurd.

De brandweer verwacht dat de bluswerkzaamheden de hele dag in beslag zullen nemen en de nabrandoperaties enkele dagen kunnen duren. Omdat de dakconstructie niet meer betrouwbaar is, kan deze alleen van buitenaf worden geblust. Dat is minder effectief, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio, waardoor het langer gaat duren.

De brand brak omstreeks 00.30 uur, waarschijnlijk door broei, uit in de loods, waar volgens de woordvoerder zeker 10.000 ton kokos lag opgeslagen. Het gebouw brandde “vrij sterk”, aldus de woordvoerder.

Lees ook:  11 Feyenoord-fans opgepakt voor homofobe leuzen op wethouderswoning, bedreigingen, brandstichting

De brandweer heeft echter geen gevaarlijke stoffen gemeten en niemand raakte gewond.

Plaats een reactie