Griekse politie arresteert 4 Nederlandse toeristen na vechtpartij op Kreta

Image source - Pexels.com


Vier Nederlandse toeristen zijn gearresteerd omdat ze een vechtpartij begonnen in het plaatsje Chersonissos op het Griekse eiland Kreta. De toeristen verwondden volgens de Griekse nieuwswebsite Cretalive drie jonge Nederlanders, van wie er één in het ziekenhuis ligt.

De vechtpartij vond donderdagochtend vroeg plaats. De autoriteiten denken dat de vier daders, in de leeftijd van 18 tot 19 jaar, een andere Nederlander midden op straat hebben aangevallen en geslagen. De reden van de aanval is nog niet bekend.

Twee van de metgezellen van het slachtoffer, 19 en 27 jaar oud, haastten zich om hem te helpen en werden ook geslagen door de vier aanvallers. De 27-jarige werd met zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De politie kon de vier Nederlandse aanvallers opsporen en arresteren. Ze zitten momenteel in de cel totdat de officier van justitie een beslissing neemt, aldus het AD.

Dit is het tweede gewelddadige incident waarbij Nederlanders in Chersonissos betrokken zijn binnen een week. Volgens de politie zorgen Nederlanders deze zomer voor de meeste overlast in de stad, aldus het AD.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?