Gemeenteraadslid wordt niet gestraft voor het achterlaten van pony in café


Het achterlaten van een pony op een terras van een café in Den Bosch door CDA-raadslid Sjors Pardoel, zal geen gevolgen hebben voor zijn positie als raadslid, zo meldt de CDA-partij van het Gelderse Maasdriel zaterdag in een verklaring. Wel neemt het raadslid een “bezinningspauze”. “Het is een kwestie van een balans vinden tussen jeugdige roekeloosheid en de verantwoordelijkheid van een volksvertegenwoordiger”, aldus de partij.

In een verklaring werd uitgelegd dat Pardoel niet de initiatiefnemer was. Toch is de partij “helemaal niet blij” met de actie. Er was een “stevig gesprek” met het raadslid, van wie de partij vindt dat hij zijn verantwoordelijkheid had kunnen nemen.

“Pardoel zorgde voor het paardje om het samen met een van zijn vrienden in een kinderboerderij te plaatsen”, aldus de verklaring. “Zover is het nooit gekomen, door de onverstandige beslissing van het duo om eerst met het paard de horeca in de binnenstad te bezoeken.”

Lees ook:  "Schokkend", reageert Nederlandse premier Holocaust-twijfelaars; Gevaarlijk zegt de Herinneringscommissie

De pony was maandag op een terras achtergelaten en was die dag ook in een kroeg geweest. Het paardje werd geaaid en gevoerd terwijl er luide feestmuziek speelde. De eigenaresse van de kroeg vertelde Omroep Brabant dat ze de pony meteen naar buiten stuurde toen ze het dier zag. De pony is die avond na het achterlaten opgehaald door de dierenambulance.

Volgens de fractie was Pardoel erg geschrokken. “Hij betreurt het dat hij de lokale politiek, de gemeenteraad van Maasdriel en vooral zijn CDA-fractie onbedoeld in een verkeerd daglicht heeft gesteld”, aldus de partij. Hij is van mening dat “er iets te doen is” en dat hij zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Vandaar de “bezinningsperiode” waarin Pardoel coaching en ondersteuning krijgt.

Plaats een reactie