Gemeente Purmerend start onderzoek naar misstanden vluchtelingenkamp


De gemeente Purmerend is een onderzoek gestart naar “mogelijke misstanden” op een opvanglocatie voor vluchtelingen aan de Baanstee-Noord. Bewoners en oud-medewerkers vertelden aan het Noordhollands Dagblad dat mensen op de locatie te maken hebben gehad met discriminatie, bedreigingen en machtsmisbruik en corruptie.

Het vluchtelingenkamp huisvest momenteel 225 mensen en is volgens het Noordhollands Dagblad op 5 oktober geopend. Naast de beschuldigingen van corruptie, zijn er sinds de opening meldingen geweest van waterlekken en andere onbevredigende omstandigheden op de locatie.

Het onderzoek wordt onafhankelijk uitgevoerd in samenwerking met Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, aldus het Noordhollands Dagblad. Burgemeester Ellen van Selm van Purmerend informeerde de gemeenteraden van Purmerend en Edam-Volendam per brief over het onvoltooide onderzoek van de krant.

“Met de brief hebben we tot nu toe alleen de intentie uitgesproken voor een dergelijk onderzoek. We weten nog niet hoe. Daarvoor zal een externe partij worden benaderd”, aldus een woordvoerder.

In haar brief zei Van Selm dat de beschuldigingen een “grote impact zouden hebben op de samenleving, het ingehuurde personeel en hun eigen gemeente” als ze waar zouden zijn.

Lees ook:  Controversiële Amsterdamse rally afgelast nadat David Icke toegang tot Nederland werd geweigerd

Plaats een reactie