Formule 1: zo’n 15.000 mensen kunnen vanuit duinen van Zandvoort naar Dutch GP kijken

Image source - Pexels.com


Bezoekers van de Formule 1 in Zandvoort kunnen de race dit jaar weer vanuit de duinen bekijken. De staanplaatsen zijn vorig jaar verwijderd vanwege de beperkingen van het coronavirus, waardoor iedereen een vaste zitplaats moest hebben. Nu kunnen er, verspreid over twee zones op het terrein, dagelijks zo’n 15.000 bezoekers vrij rondlopen, ook in de duinen.

Er zijn wat aanpassingen gedaan aan de site, waar volgende week van vrijdag tot en met zondag in totaal zo’n 105.000 kaartkopers welkom zijn, in plaats van de 70.000 vorig jaar. Omdat het rechte stuk bijvoorbeeld te druk bleek te zijn, wordt daar een tent verplaatst.

Volgens Robert van Overdijk, directeur van de Dutch GP, is nu 80 procent van het terrein klaar voor de start. “Deze week zijn we hard aan het werk en druk bezig met de inrichting. Maandag en dinsdag zetten we de puntjes op de i en alles moet uiterlijk dinsdagavond klaar zijn.” Op woensdag starten enkele kleine activiteiten en vrijdag zijn de eerste trainingen in de Formule 1.

Vanaf donderdag werken tussen de 200 en 250 mensen per dag aan de bouw. “Dat wordt later wel minder”, aldus Van Overdijk. In de loop van volgende week maken bouwvakkers plaats voor vrijwilligers en horecapersoneel die ter plaatse komen helpen. “Uiteindelijk denk ik dat we, afgezien van de vrijwilligers, aan de 2.000 mensen zullen zitten.”

De groep vrijwilligers bestaat uit 1.500 mensen, een groep die overal mee helpt en ongeveer even groot is als vorig jaar. “Het is grotendeels dezelfde groep als vorig jaar. Ook dit jaar stonden de mensen weer vooraan om hun steentje bij te dragen aan dit evenement.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?