FIFA stuurt scheidsrechter naar huis van WK-wedstrijd Oranje vs. Argentinië


De scheidsrechter die afgelopen vrijdag centraal stond bij het WK-duel tussen Nederland en Argentinië is volgens meerdere sportjournaals door de FIFA naar huis gestuurd. De Spaanse scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz had de leiding over de wedstrijd, maar maakte niet de selectie van de laatste 12 die waren uitgekozen om tot en met de finale in Qatar te blijven.

Lahoz kreeg na de wedstrijd veel kritiek van beide teams, waaronder de Argentijnse sterspeler Lionel Messi. “Ik wil niet over de scheidsrechter praten omdat ze je bestraffen omdat je eerlijk bent”, zei hij. “Ik denk dat mensen zagen wat het was. De FIFA kan zo’n scheidsrechter niet inzetten voor dit soort wedstrijden.”

Mateu Lahoz deelde in de loop van de avond in totaal 18 gele kaarten uit, waaronder twee aan Denzel Dumfries. De tweede werd samen met een rode kaart gegeven nadat de wedstrijd al was afgelopen.

De wedstrijd omvatte verschillende verhitte momenten waarop meerdere spelers van de twee teams tegenover elkaar stonden. De FIFA startte een dag na het spelen van de kwartfinale een tuchtprocedure tegen beide teams.

Lees ook:  Zonne-elektrische automaker Lightyear annuleert de productie van zijn eerste dure model

De Argentijnen worden verdacht van het overtreden van artikel 12, dat gaat over wangedrag van spelers en coaches. Ook wordt onderzocht of zij artikel 16 over orde en veiligheid bij wedstrijden hebben overtreden. In het geval van Nederland gaat het onder meer om mogelijk wangedrag door spelers of coaches.

Terwijl Mateu Lahoz naar huis werd gestuurd, is de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie nog beschikbaar tijdens het toernooi. De 39-jarige kan worden geselecteerd als een van de scheidsrechters of grensrechters voor de laatste vier wedstrijden van het WK, zo bevestigt de KNVB.

Naast de halve finales met Argentinië en Kroatië op dinsdag en Marokko en Frankrijk op woensdag, is er nog de wedstrijd om de derde plaats op zaterdag en de finale op zondag. Daniele Orsato uit Italië zal de scheidsrechter zijn voor de eerste halve finale. De overige scheidsrechters zijn niet bekend gemaakt

Plaats een reactie