Feyenoord verliest van laat doelpunt in Oostenrijk


Feyenoord kreeg donderdag een pijnlijk laat doelpunt tegen Sturm Graz in de Europa League toe, waarbij het de wedstrijd met 1-0 verloor. Het verlies is een grote deuk in de kansen van de Rotterdammer om door te stromen naar de volgende fase van de Europa League. Otar Kiteishvili scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Voor de wedstrijd was er een spannende situatie in groep F, want elk team had vijf punten. De eerste wedstrijd tussen deze twee partijen die eindigde was een vernedering van Feyenoord toen ze de ploeg uit Oostenrijk met 6-0 versloegen in De Kuip in Rotterdam. De Conference League-finalisten probeerden zich te herstellen na een matig resultaat afgelopen weekend in de Eredivisie tegen Fortuna Sittard.

Feyenoord was dominant in de eerste helft en had de twee belangrijkste kansen van de helft, beide uit voorzetten. Gerhard Trauner dwong Jorg Siebenhandl een acrobatische redding af na een vooraf geplande hoekschopreeks.

Lees ook:  Covid-complotgroep Viruswaarheid, afgesneden van bankieren, gaat ermee stoppen

De belangrijkste kans van de helft was die van Danilo. Een geweldige voorzet van Javairo Dilrosun vond de Braziliaan net buiten de zestien meter, maar zijn kopbal was een zwakke poging recht op Siebenhandl.

Sturm Graz begon in de tweede helft te domineren, want de wissels van Arne Slot zorgden er alleen maar voor dat de Oostenrijker meer grip op de wedstrijd kreeg. Vooral de Oostenrijkers waren gevaarlijk vanaf voorzetten, waarbij David Affengruber hun grootste kansen kreeg. De verdediger toonde zijn frustratie over zichzelf nadat zijn kopbal naast ging.

Sturm Graz bleef controle krijgen en plukte de vruchten met een zeer late winnaar van Otar Kiteishvili. Nadat er een vrije trap was gekopt, pakte de aanvoerder de bal op zijn borst voordat hij in de 93e minuut naar huis ging.

Het was een rampzalige tegengoal voor Feyenoord, dat nu in Rotterdam de koplopers van de poule Lazio zal moeten verslaan om enige kans op doorgang te maken. Lazio versloeg FC Midtjylland met 2-1 in de andere wedstrijd in deze groep.

Lees ook:  Haagse jongen (6) 2,5 week na vluchtmisdrijf ontslagen uit ziekenhuis

Plaats een reactie