Feyenoord en AZ blijven ongeslagen na overwinningen

Image source - Pexels.com


Feyenoord en AZ zijn na de wedstrijden van dit weekeinde beide nog ongeslagen in de Eredivisie. Feyenoord versloeg FC Emmen met 4-0 terwijl een laat doelpunt van Jordy Clasie AZ de overwinning bezorgde op SC Cambuur.

Feyenoord versloeg zaterdag Emmen, maar de 4-0 achterstand vertelde niet het hele verhaal. Het kostte de Rotterdammers 60 minuten om op voorsprong te komen toen Quinten Timber zijn eerste doelpunt voor de club maakte. Santiago Gimenez voegde in de 85e minuut een seconde toe, waarna Emmen alle hoop leek te verliezen toen Jacob Rasmussen en Sebastian Szymanski nog twee doelpunten maakten voor een nadrukkelijke achterstand.

Ook AZ was niet zonder slag of stoot, want een laat doelpunt van Jordy Clasie hielp hen de tien man van Cambuur te verslaan. Jamie Jacobs kreeg in de 55e minuut direct rood voor een harde overtreding op Jens Odgaard. Clasie schoot in de 90e minuut een afstandsschot binnen, dat huurling João Virgínia friemelde om de Alkmaarders de overwinning te bezorgen.

FC Volendam pakte ook een overwinning door een laat doelpunt, want de week van FC Twente ging van kwaad tot erger toen invaller Lequinco Zeefuik in de 83e minuut scoorde en de Volendammers hun eerste weekend van het seizoen bezorgde. FC Twente werd eerder deze week door het Italiaanse Fiorentina uit de Europese competitie geslagen.

SC Heerenveen is ook nog steeds ongeslagen, want ze versloegen Fortuna Sittard en eindigden het weekend op de 5e positie. Sydney Van Hooijdonk en Milan van Ewijk maakten de doelpunten voor Heerenveen, dat Sittard versloeg in hun eerste wedstrijd zonder Sjors Ultee, die deze week werd ontslagen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?