Feyenoord eindigt kopgroep na memorabele overwinning op Lazio


Feyenoord behaalde een schokkende overwinning op Lazio om hun Europa League-groep te overtreffen en door te gaan naar de volgende ronde. De Rotterdamse club stond bij rust in De Kuip onderaan voordat een winnaar van Santiago Gimenez in de tweede helft de hele groep op zijn kop zette.

Feyenoord wist voor de wedstrijd dat het niet meer in handen was. Manager Arne Slot beweerde dat Feyenoord zich gewoon moest concentreren op het verslaan van Lazio. De Rotterdammers wisten dat een derde plaats volgend seizoen Conference League-voetbal zou betekenen. Hij noemde Igor Paixao in zijn opstelling en gaf de Winger zijn eerste start voor de club.

Feyenoord kreeg binnen een minuut hun eerste kans. Lazio-verdediger Patric gleed uit op de bal voor Danilo om hem op te rapen, maar de Braziliaan maakte geen goed contact met zijn schot dat de bal naast stuurde.

Lazio kreeg hun eerste kans nadat twee fouten van de centrale verdedigers van Feyenoord Felipe Andersen veel ruimte gaven om tegenaan te lopen. Hij speelde de bal naar Castelleri, wiens schot naast het doel ging.

Lees ook:  Honderden boeren protesteren langs La Vuelta-parcours in Woudenberg

Het nieuws kwam door dat FC Midtjylland Sturm Graz leidde in de andere wedstrijd van deze groep, wat betekent dat Feyenoord bij de rust onderaan de groep stond, wat aangeeft dat ze uit al het Europese voetbal zouden worden geslagen.

Anderson kwam achter de Feyenoord-defensie terecht en opnieuw was dat te wijten aan een fout van Feyenoord. Dit keer stuurde Javairo Dilrosun de Braziliaan met een eigenzinnige pass door, maar Bijlow wist te redden van de Winger.

Feyenoord brak na 64 minuten de impasse. Santiago Gimenez scoorde zijn derde doelpunt in twee wedstrijden tegen Lazio. Na het ontvangen van de bal werd de Mexicaan geholpen door doelman Ivan Provedel die door zijn eigen teamgenoot werd geraakt en onderuit ging. Gimenez wist de bal vervolgens in het lege net te tikken. Het doelpunt werd gecontroleerd door VAR-official Sebastien Dankert en werd vervolgens toegekend.

Orkun Kokcü raakte de paal in de 71e minuut met een van zijn kenmerkende langeafstandspogingen. Lazio was de hele wedstrijd tandeloos en ondanks dat hij tegen het einde wanhopig meer voorzetten plaatste, konden de Romeinen Feyenoord niet lastig vallen.

Lees ook:  Rotterdamse man gevonden op straat bij mysterieus incident

De frustratie bereikte een kookpunt voor invaller Luka Romero, die binnen een minuut met twee boekingen van het veld werd gestuurd. Nadat hij een gele kaart had gekregen omdat hij bij de scheidsrechter had geklaagd, schopte de Winger de bal 30 seconden later weg, kreeg zijn tweede geel en sloot een rampzalige avond af voor Lazio.

Het is een fantastische prestatie voor Arne Slot en zijn mannen om een ​​team uit te schakelen dat veel betere kansen had in Lazio. De Rotterdamse club wacht maandag de loting van de knock-outfase af om hun volgende tegenstanders in de Europa League van dit seizoen te ontdekken. Lazio speelt in de Conference League.

Plaats een reactie