Explosieven ontploft ‘s nachts in Amsterdams café, huis Schiedam

Image source - Pexels.com


De Nederlandse politie reageerde ‘s nachts op twee explosies, een in een café in Amsterdam en een in een woning in Schiedam. Niemand raakte gewond, aldus de politie.

De explosie aan de Vijzelgracht in Amsterdam veroorzaakte brand. Volgens NH Nieuws ontplofte het explosief rond 03:00 uur tussen Cafe Le Patron en de aangrenzende Wash Queen. Ook woningen boven de bedrijven liepen schade op.

Door het vuur bleven de bewoners van de huizen gestrand totdat de brandweer hen redde. Ze waren ongedeerd. De politie doet onderzoek.

Ook doet de politie onderzoek naar een schietpartij in Amsterdam Noord. Maandag omstreeks 01.50 uur zijn er meerdere schoten gelost op een woning aan het Mastbos. Agenten vonden kogelgaten in de ramen van het huis. Er waren mensen in het huis, maar niemand raakte gewond.

In Schiedam deed rond 03.30 uur een explosie de Nieuwe Damlaan wankelen. De ontploffing was zo luid dat politieagenten het hoorden van het politiebureau van Schiedam en direct reageerden. Ze vonden een huis met een beschadigde gevel en meerdere verbrijzelde ramen. De politie heeft een 40-jarige man uit Schiedam aangehouden en doet onderzoek naar zijn rol bij de explosie.

Amsterdam heeft dit jaar een toename gezien van explosieven en schietpartijen. Op 18 augustus waren er meer dan 50 aanvallen geweest op banken, huizen, bars, cafés en restaurants, meldde de Telegraaf. De Amsterdamse politie stelt twee nieuwe teams samen om deze schijnbare toename van de georganiseerde misdaad aan te pakken.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?