Explosieve aanslag op woning politieagent mogelijk uit wraak voor boetes


De aanslag op de woning van een politieagent in het Noord-Brabantse Best vond vermoedelijk plaats nadat deze politieagent de zoon van de dader van de aanslag beboete. In december 2020 ontplofte een explosief in het huis en veroorzaakte brand, terwijl de familie van de officier binnen sliep.

Blijkbaar was de vader van de jongen zo boos dat hij opdracht gaf tot een gerichte aanval op het huis van de politieman. Dat meldt de politie nadat woensdag twee mannen zijn aangehouden voor de aanslag, onder wie een 42-jarige inwoner uit Waalre, die opdracht zou hebben gegeven tot de aanslag, en een 24-jarige man uit Best. Hij wordt verondersteld de executeur te zijn geweest.

Die avond was de officier aan het werk, maar zijn vrouw en kinderen sliepen binnen. Volgens de politie is bij de aanval een zwaar explosief gebruikt. Daarop is later DNA gevonden, samen met dat van de vermeende dader van de aanslag, evenals een vrouwelijk DNA-spoor. Het politieonderzoek is nog gaande.

Lees ook:  Provinciale Staten gaan fors meer verdienen na verkiezingen in maart

De rechtbank oordeelde vrijdag dat de 42-jarige verdachte nog 14 dagen vast moet blijven. De 24-jarige vermeende dader uit Brent mocht wel naar huis maar blijft verdachte in de zaak.

Plaats een reactie