Ervaren Nederlandse wingsuitpiloot komt om bij ongeval met basejumpen in Zwitserland


Een Nederlander is woensdag overleden tijdens het basejumpen met een wingsuit in Zwitserland. Het slachtoffer was de 44-jarige Jarno Cordia, een ervaren wingsuiter die al duizenden sprongen had gemaakt, bevestigden zijn vrienden en familie op sociale media.

De Zwitserse politie zei dat de man woensdag in de bergen bij Lauterbrunnen is overleden, meldt het AD. Hij was van het springpunt Hig La Mousse gesprongen en om onbekende redenen meerdere keren tegen een rotswand gebotst. Hulpverleners konden niets voor de man doen.

Op Facebook schreef Cordia’s zus dat “een sprong in het diepe” in Zwitserland zijn laatste werd. De sociale-mediasite wordt overspoeld met berichten van vrienden, familie en bedrijven, die hun geschoktheid en verdriet uiten over zijn dood. Ze beschrijven hem als de “pionier van de wingsuiting-gemeenschap” en een van de meest ervaren wingsuiters ter wereld.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kon donderdagavond nog geen commentaar geven op het overlijden van Cordia, aldus het AD.

Lees ook:  Nederland onthult plan om Oekraïne te voorzien van Patriot-raketten, lanceerinrichtingen en training

Plaats een reactie