Energieprijsplafond volgende week gepresenteerd, ingevoerd op 1 januari, zegt minister


Minister van Energie Rob Jetten verwacht eind volgende week het prijsplafond voor elektriciteit en gas te presenteren en heeft er nu alle vertrouwen in dat het zoals beloofd op 1 januari ingaat. Volgens de ministers werken alle energiebedrijven mee en is het dus niet nodig om na te denken over sancties als ze dat niet doen, zoals sommige Kamerleden vroegen.

De Tweede Kamer heeft lang getwijfeld of het haastig vastgestelde prijsplafond begin volgend jaar zou ingaan. Nieuwsuur meldde begin november dat er veel tijd verloren ging door ruzie tussen het kabinet en energiebedrijven over de voorwaarden. Vorige week stelden Kamerleden hierover vragen tijdens het eerste deel van het debat over het prijsplafond. Jetten zei dat er in de tussentijd “veel is gebeurd”, waardoor hij er nu zeker van is dat de regeling op tijd klaar is.

Volgens de minister zijn de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de ministeries van Economische Zaken en Financiën sinds het debat van vorige week ‘bijna dag en nacht’ bezig om het prijsplafond op tijd klaar te krijgen. De minister verwacht het plan eind volgende week naar de Tweede Kamer te sturen, zodat deze er voor de kerst een oordeel over kan vellen.

Lees ook:  Mensen kregen te horen dat ze de bossen van Meerssen moesten vermijden nadat wilde zwijnen wandelaars aanvielen

Ook verwacht de minister van Energie voor de kerst een oplossing te presenteren voor huishoudens met een blokaansluiting die geen gebruik kunnen maken van het tariefplafond. Het gaat om woningen die een gas-, warmte- of elektriciteitsaansluiting delen.

Plaats een reactie