Energiebedrijven zorgen ervoor dat meer huishoudens contracten met variabele rente ondertekenen

Image source - Pexels.com


Het aantal Nederlandse huishoudens met een variabel energietarief is de afgelopen maanden gestegen van 50 naar 56 procent. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zijn energiebedrijven door de sterk fluctuerende prijzen en onrust op de energiemarkt grotendeels gestopt met het geven van vastrentende contracten.

Het aantal energiecontracten met een variabel tarief is het afgelopen half jaar met circa 400.000 toegenomen. Huishoudens waarvan de contracten met vaste rente – die 1, 3 of 5 jaar hetzelfde tarief hanteren – eindigden, konden alleen een contract met variabele rente krijgen van hun leverancier.

De onrust op de energiemarkt maakt het duurder en risicovoller voor energieleveranciers om hun tarieven voor langere tijd vast te leggen, aldus de ACM. “Energieleveranciers kiezen er daarom voor om alleen contracten met een variabel tarief aan te bieden.”

De ACM benadrukte dat het voor consumenten altijd mogelijk moet zijn om minimaal een contract met variabele tarieven af ​​te sluiten met energieleveranciers. Deze contracten en hun tarieven moeten zichtbaar zijn op de websites van de leveranciers.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?