Eigenaren van hotel verkocht om nieuwe asielzoekerswoning te worden willen verkoop annuleren

Image source - Pexels.com


Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft een kort geding aangespannen tegen de eigenaar van een hotel in Albergen dat het kabinet heeft aangewezen als locatie voor asielopvang. De eigenaar probeert zich terug te trekken uit de verkoop van het hotel aan het COA en beweert dat de verkoop op onjuiste gronden is gedaan.

De rechtbank in Almelo behandelt maandag om 13.00 uur de prejudiciële procedure in de zaak. Later die dag zou er uitspraak kunnen worden gedaan.

In de koopovereenkomst was bepaald dat de eigendom van Hotel ‘t Elshuis op 29 augustus zou overgaan op het COA. Onlangs stuurden de eigenaren echter een brief waarin ze zeiden de verkoop te annuleren omdat het COA hen vooraf niet duidelijk had verteld dat 150 tot 300 asielzoekers en vluchtelingen in het gebouw zouden worden gehuisvest. Het COA zegt daar vanaf het eerste contact in april duidelijk over te zijn geweest.

“De verkopende partij heeft aangegeven van de verkoop af te willen”, meldt het COA op Twitter. “Door de enorme druk op de capaciteit van het COA telt elke plaatsing. Het COA heeft daarom een ​​kort geding aangespannen om tot aankoop over te gaan.”

De hoofdvoorziening voor asielzoekers van het COA bevindt zich in Ter Apel, waar 2.000 mensen tijdelijk kunnen worden gehuisvest terwijl hun aanvraag wordt beoordeeld. Al wekenlang is de situatie in Ter Apel echter verslechterd, met honderden mensen die noodgedwongen slapen op stoelen in wachtkamers of buiten. Een tentenkamp dat daar was opgezet, werd afgebroken, terwijl velen van hen die buiten slapen op de harde grond moeten rusten zonder enige vorm van matras.

De melding dat het COA in het dorp Albergen een hotel had gekocht om daar asielzoekers op te vangen, zorgde voor veel onrust in de gemeente Tubbergen, waar Albergen deel van uitmaakt. De aankoop is gedaan zonder medeweten van de gemeente.

De hoteleigenaar en haar advocaat waren niet bereikbaar voor commentaar.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?