Eén parkeerboete per minuut in Amsterdam in 2021

Image source - Pexels.com


De gemeente Amsterdam heeft in 2021 in totaal één parkeerboete per minuut uitgedeeld. Van deze 525.969 boetes heeft de gemeente uiteindelijk 36 miljoen euro opgehaald, meldt AT5.

Automobilisten kregen een boete voor het niet of onvoldoende betalen van parkeergeld, het illegaal parkeren op de rijbaan en het parkeren op niet-toegestane plekken. Boetes voor het niet betalen van parkeergeld werden ook duurder dan in jaren ervoor, van 47,60 euro in 2019 naar 66,50 euro in 2021. Boetes voor illegaal parkeren bedroegen 100 euro per stuk.

Ombudsman Munish Ramlal beschuldigde de gemeente ervan niet na te denken over hoe processen verbeterd zouden kunnen worden – zoals iemand bellen nadat ze drie boetes op rij hebben gekregen – maar mensen in plaats daarvan “als een kip zonder kop” te blijven beboeten, aldus AT5. De ombudsman ontving vorig jaar 204 klachten over parkeren in Amsterdam.

De gemeente wierp tegen dat zij het overgrote deel van de parkeerboetes waartegen bezwaar is ingediend kwijtscheldt: 48.482 van de 76.100 bezwaarschriften kregen een gunstig resultaat. Het meeste geld van parkeerboetes gaat naar de gemeente, een deel naar de staat.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?