Een dode nadat Rotterdam 2 schietpartijen ziet, nachtelijke steekpartij


In Rotterdam vonden zaterdagavond twee afzonderlijke schietpartijen en één steekpartij plaats. Bij de niet-gerelateerde incidenten is één slachtoffer overleden en één lichtgewond.

Een persoon is omstreeks 22.20 uur overleden na een schietpartij op het Tiendplein in de binnenstad. Een spoedoperatie op straat en een spoedrit naar het ziekenhuis mochten helaas niet baten, meldt de politie.

De schietpartij vond volgens Rijnmond plaats in de buurt van restaurant Amore. Degenen die in restaurants in de omgeving aten, lagen op de grond toen ze de schoten hoorden.

“Iemand zei: dit is vuurwerk. Maar ik zei: nee, dit is een beschieting”, zegt een getuige tegen Rijnmond. Ze zei dat er zes of zeven schoten werden afgevuurd. “Het waren losse schoten die niet klonken als een automatisch vuurwapen.”

Wat er aan de schietpartij voorafging, is niet duidelijk. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht, maar doet ter plaatse onderzoek en spreekt met getuigen. Iedereen die getuige is geweest van het gebeuren wordt verzocht zich te melden.

Lees ook:  Politieke partijen gaven veel meer uit aan campagnes voor parlementsverkiezingen 2021

Zaterdagavond vond opnieuw een schietpartij plaats in de Stampioenstraat in Rotterdam. De politie zegt dat er nog veel onduidelijk is, maar weet zeker dat er niemand gewond is geraakt bij het incident. Er werd op een of meer geparkeerde auto’s geschoten. Er zijn tot nu toe geen arrestaties verricht.

Zondag rond 03.00 uur is een man lichtgewond geraakt bij een steekpartij op de Kortelijnbaan in Rotterdam. Kort daarna hield de politie nog een man aan. Aan de steekpartij ging een vechtpartij tussen een aantal mensen vooraf.

Plaats een reactie