Eén dode, drie gewonden bij schietpartij Brunssum; Dodelijke steekpartij vlakbij in Beek


Bij een schietpartij in het Limburgse Brunssum is dinsdagavond één persoon om het leven gekomen en zijn drie anderen gewond geraakt. Het was een van de twee dodelijke geweldsmisdrijven die in het gebied plaatsvonden; een man stierf aan steekwonden opgelopen bij een apart incident ongeveer 15 kilometer verderop in Beek.

De schietpartij in Brunssum vond omstreeks 22.15 uur plaats in de Koolhofstraat, aldus de politie. Uit rapporten van de hulpdiensten blijkt dat politie en ambulance snel ter plaatse waren. Kort daarna werd een medisch traumateam per helikopter uitgezonden.

De politie is woensdagochtend nog aan het uitzoeken wat er precies is gebeurd in de woning, zegt een woordvoerder tegen NPO Radio 1. De autoriteiten hopen later op de dag meer details vrij te geven.

Niet ver daarvandaan vond een steekpartij plaats in een andere Zuid-Limburgse woning. Autoriteiten zeiden rond 22.50 uur voor het eerst op de hoogte te zijn gebracht van het incident aan de Geverikerstraat in Beek

Lees ook:  Verdachte van dodelijke schietpartij in winkelcentrum nog steeds voortvluchtig

“Er is een zwaargewonde man ter plaatse aangetroffen”, aldus de politie. Ambulancepersoneel probeerde het slachtoffer nog te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Kort na het incident is één persoon aangehouden. “Het is nog niet bekend wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding en/of het motief voor het gewelddadige incident was”, aldus de politie.

Er is een forensisch onderzoek gaande om meer te weten te komen over de omstandigheden rond het misdrijf.

Plaats een reactie