Duizenden boeren demonstreren tijdens Ronde van Spanje

Image source - Pexels.com


Duizenden boeren protesteren zaterdag langs het parcours waar de wielerwedstrijd La Vuelta, oftewel de wielerwedstrijd van de Ronde van Spanje, passeert. Ze verzamelen zich op een “actieterrein” aan de Rumelaarseweg in Woudenberg, in de provincie Utrecht, waar ‘s middags La Vuelta zal passeren.

Fietsers in La Vuelta rijden zaterdag de tweede etappe van Den Bosch naar Utrecht. Op verschillende plaatsen langs de route proberen boeren aandacht te vragen voor hun strijd tegen de voorgenomen stikstofmaatregelen van de overheid. Ze brengen vlaggen, strobalen en tractoren met spandoeken met de tekst ‘SOS Hollandse boeren’.

De poging is om “en masse een statement te maken”. Blokkades komen er echter niet, zegt voorzitter Bart Kemp van organisator Agractie, die honderden tractoren verwacht.

La Vuelta begon donderdag met de ploegpresentatie. Ruim 12.000 mensen waren getuige van de aftrap. Vrijdag was de ploegentijdrit door de stad Utrecht. De derde en laatste Nederlandse etappe op zondag, 194 kilometer, gaat van start vanaf Kasteel Breda. Vervolgens fietsen de renners door het Brabantse Landschap.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?