Duizenden bezoekers bij opening Pluktuin Nationale Tulpendag


Duizenden bezoekers kwamen zaterdag naar de viering van Nationale Tulpendag in Amsterdam. Op het Museumplein werd een pluktuin aangelegd met ruim 200.000 tulpen. Iedereen mocht twee boeketten gratis uitkiezen.

Dit jaar was het tiende jaar van de pluktuin. Olympisch schaatskampioene en dochter van een tulpenkweker, Irene Schouten, opende het evenement om 13.00 uur. In voorgaande jaren was er vanwege de coronamaatregelen geen pluktuin. In die tijd werd Nationale Tulpendag op een andere manier gevierd. Voor de pandemie bezochten in 2019 ongeveer 17.000 bezoekers Nationale Tulpendag.

Een woordvoerder van de organisatie schatte dat er dit jaar zo’n 18.000 bezoekers waren. “Veel toeristen.” “Iedereen is echt de hele tijd selfies aan het maken”, aldus de woordvoerder, die de sfeer als goed omschrijft. “De kinderen hebben hun armen vol tulpen.”

Over het algemeen is Nationale Tulpendag een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers en wordt elke derde zaterdag van januari gehouden. Dit jaar was het thema ‘Typisch Nederlands’.

Lees ook:  Geweld om de familie-eer te verdedigen neemt toe in Nederland

Plaats een reactie