Druk voetbaltransferseizoen in Nederland; 661 overschrijvingen deze zomer

Image source - Pexels.com


Nederlandse voetbalclubs hebben deze zomer meer spelers geruild dan vorig jaar. Enkele uren na het afsluiten van het transferseizoen in Nederland meldde de voetbalbond KNVB dat er 661 transfers hadden plaatsgevonden. Vorig jaar registreerde de KNVB 609 transfers in de zomer en was daarmee de rustigste zomer sinds 2016, toen waren het er 582.

Van de transfers vonden er 227 plaats tussen Nederlandse clubs. Opvallend is dat er precies evenveel spelers naar het buitenland vertrokken als er vanuit een ander land naar Nederland kwamen – 217. Het aantal spelers dat donderdag vertrekt kan echter nog toenemen. In Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk is de transfermarkt een dag langer open dan in Nederland. In onder meer België, Turkije en Rusland is de transfermarkt nog een week open.

Zo kon Cody Gakpo nog niet zeggen of hij PSV gaat verlaten. “De komende uren komt er meer duidelijkheid”, vertelde hij aan ESPN nadat PSV woensdagavond met 7-1 van Volendam had gewonnen. “De beslissing is nog niet gevallen. Het is inderdaad geen ideale situatie, niet voor de club en niet voor mij. Er is veel gebeurd. Ik ga nu heel goed kijken wat het beste voor mij is.” Naar verluidt is met name Southampton nog steeds in de markt voor de international.

Twee jaar geleden waren er ook 661 overschrijvingen in Nederland. 2019 heeft het record voor de meeste transfers toen Nederlandse clubs 670 spelers kochten of verkochten.

Volgens de KNVB was de eerste transfer van de zomer doelman Joey Koorevaar, die gratis overstapte van FC Dordrecht naar Sparta Rotterdam. De laatste van de 39 transfers die op “deadline-dag” werden geregistreerd, was de Deen Eskild Dall. De 19-jarige Deense aanvaller liet zijn contract bij Ajax ontbinden en stapte over naar Brøndby IF. Maar donderdag zouden er nog meer uitgaande transfers kunnen gebeuren.

Vooral de topclubs Ajax, PSV en Feyenoord waren deze zomer actief. Landskampioen Ajax verkocht voor ruim 220 miljoen euro aan spelers en gaf voor meer dan 100 miljoen euro uit. De meest opvallende transfer is die van Antony naar Manchester United. De Braziliaan verhuisde voor 95 miljoen euro naar Engeland, plus 5 miljoen aan mogelijke bonussen, waarmee hij de duurste transfer in de geschiedenis van de Eredivisie is.

Ajax huurde op de laatste dag van de transferperiode de Argentijn Lucas Ocampos in als vervanger van Antony. De Amsterdammers huren de Argentijnse aanvaller tot het einde van het seizoen van Sevilla, met een optie tot koop. Ajax wilde Ocampos kopen, maar de raad van commissarissen van de club ging niet akkoord met de transfersom van 20 miljoen euro.

Hoewel de transferperiode nu is afgesloten, kunnen Nederlandse teams nog steeds spelers aantrekken die geen club hebben.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?